KLUBBENS FÖDELSE

Ironman Kickboxing / Sportklubb Herrljunga startade verksamheten i september 2001 och har sedan starten haft flera hundra klubbmedlemmar. Medlemsantalet har under årens lopp varierat och som mest har vi haft ca 60-70 aktiva utövare under en och samma termin.

FÖR GAMMAL SOM UNG

Hos oss är du välkommen oavsett vilka mål och ambitioner du har med din träning. Vi kan erbjuda kul och effektiv träning för gammal som ung. Klubben har i dagsläget aktiva medlemmar i åldrarna 15 till +40 år.

En del tränar enbart för att komma i form, andra för att lära sig att försvara sig själva och somliga för att eventuellt börja tävla längre fram. Vi är en liten klubb med högt i tak där det är viktigt att vi har kul och trivs tillsammans. Alla ska kunna träna med alla, oavsett fysik och mål.

SYFTE & KONCEPT

Syftet med föreningen är att engagera och aktivera människor samt motverka rasism, våld och droger med hjälp av kampsportsträning. Ironman Kickboxing har alltid haft som motto att driva en verksamhet med ett beprövat och realistiskt koncept. Träningen ska vara rolig, effektiv och stimulerande.

Föreningen följer Riksidrottsförbundets normalstadgar för idéella föreningar samt är medlem av Svenska Budo- & Kampsportsförbundet.

Vårt medlemskap i budoförbundet innebär också ett värdefullt försäkringsskydd för våra medlemmar under träning.

KLUBBENS HUVUDINSTRUKTÖR

Grundare av, ordförande och huvudinstruktör för Ironman Herrljunga är Stefan Jacobson som började träna kickboxning 1980, tog svart bälte 1993 och har varit svensk mästare vid ett flertal tillfällen. Stefan har sedan en tid tillbaks 3:e dan svart bälte.

Vidare har Stefan även haft landskampsuppdrag i kickboxning och varit rankad bland de tre bästa i Sverige i boxning under 90-talet. Han är en av ursprungsmedlemmarna i Ironmans första klubb i Göteborg.

Till sitt förfogande har klubben förutom huvudinstruktören ett antal högre graderade klubbmedlemmar vilka assisterar Stefan som hjälptränare.

VÅRA KAMPSPORTER

Som på många andra Ironman-klubbar runt om i landet har även vi fokus på tekniker från thai- och kickboxningen. Beroende på om man frågar en österlänning eller västerlänning får man olika svar på vad kickboxning är. I väst är den "allmänna uppfattningen" att kickboxing föddes i USA som en kombination av "stående kampsporter" där onödiga och spektakulära rörelser sållades bort. Det som återstår är välfungerade och realistiska tekniker.

Kickboxning passar både tjejer och killar i alla åldrar. Inom kickboxningen finns olika tävlingsgrenar (för de som vill tävla): full contact, semi contact och light contact. Skaderisken är väldigt liten, för att inte säga obefintlig. Detta tack vare skyddsutrustning, fullkomliga tekniker och moderna träningsmetoder.